Meubels opknappen via ingieten

Meubels opknappen door ze in te laten gieten met de hoogglans polyurethaan hars van Flowing Art is een goed idee als u uw oude meubels nog niet weg wilt doen. Nieuwe meubels ontwerpen en ze dan ingieten is ook een mogelijkheid bij Flowing Art. Waarbij moet u denken bij het meubels opknappen via ingieten:

  • dressoirs begieten met glitters;
  • tafelbladen met een 3d-effect bewerken;
  • stoelen voorzien van kleurige en kunstzinnige tekeningen;
  • en ga zo maar door!

Hoe gaat het meubels opknappen via ingieten in zijn werk?

Met de bestaande designs worden grote panelen gegoten waarvan meubels gemaakt worden. De meubels begiet Flowing Art in het atelier in Hoogerheide met epoxy- en polyurethaanharsen. U kunt uw meubels in overleg aanleveren en samen maken we er iets moois van!


Begieten tafelbladen & ingieten barbladen

Ingieten tafelbladen met nat-in-nat gietwerk

Tafelbladen en barbladen bewerkt Flowing Art met nat in nat gietwerk. Het nat in nat gietwerk is geen verf. Het is een hele lijvige vloeistof die Flowing Art zelf op kleur maakt.

Wij zetten van tevoren 10 tot 20 kleuren klaar, die vervolgens door middel van kitkokers worden verwerkt. Met kitkokers kunnen figuren en tekeningen namelijk in vloeiende lijnen aangebracht worden. Op die manier ontstaat er een heel speciaal effect omdat de kleuren mooi in elkaar overgaan.

Dat is de charme van de tafelbladen en barbladen van Flowing Art! Indien u wenst kunnen wij het tafelblad ook voor u afwerken met tafelpoten of een frame.

tafel_header
Jaap Blokhuis van Flowing Art

Op locatie of bij Flowing Art in het atelier?

Wilt u graag een vloer van Flowing Art? Dan komt Flowing Art bij u thuis en giet de vloer daar ter plekke. Dorpels worden net als vloeren ter plekke gegoten. Bij meubels opknappen gaan wij aan de slag in ons atelier.

Wandpanelen, tafelbladen en barbladen worden in het atelier in Hoogerheide gemaakt. Hiervoor geldt een kortere verwerkingstijd dan die van een gietvloer. Nadat wandpanelen of tafelbladen gegoten zijn, vindt het inmeten en verlijmen van het wandpaneel of het tafelblad op locatie plaats.

Verschillen gietvloeren, wandpanelen & tafel- en barbladen

Het verschil tussen het gieten van een gietvloer en wandpanelen en het gieten van tafel- en barbladen is de bewerking. Voor vloeren en wandpanelen gebruikt Flowing Art emmers met materiaal, terwijl Flowing Art voor tafel- en barbladen een kitkoker gebruikt.

Voorbeelden meubels opknappen door tafelbladen begieten of barbladen ingieten:

Glasscherven van Jägermeister flessen in een ijsbar van Jägermeister.
Spijkerbroeken in de balie van een kledingzaak.

Ingieten ijsbar met de transparante polyurethaanlaag